بررسی وظایف انباردار و شرح مسئولیت های او

[ad_1]
آنچه در مقاله وظایف انباردار خواهید خواند:
انباردار انواع مختلفی دارد و وظایف هر کدام بسته به نیاز کارفرما تا حدودی متفاوت است. به عنوان مثال فردی که در فروشگاههای مواد غذایی کار میکند، وقت خود را صرف جمعآوری و مرتب سازی محصولات تاریخدار، منقضی شده و بررسی سلامت و کیفیت آنها میکند. اما فردی که در انبار لباس یا کارخانه کار میکند، سطح بالاتری از وظایف انبارداری و توزیع کالا را برعهده خواهد داشت.
مدیریت، حمل و نقل کالا، پیگیری کالاها پس از رسیدن، سفارش دادن مجدد و بررسی تعداد محصول موجود در انبار در وظایف همهی انباردارها وجود دارد. در این مطلب قصد داریم با بررسی انباردار کیست و شغل انبارداری چیست؟ به وظایف و نکات مهم دربارهی این شغل بپردازیم.
انباردار کیست؟
انباردار معمولا در خرده فروشیها، مغازههای کوچک و بزرگ و فروشگاهها و … کار میکنند. مسئول انبار در تعریف کلی نگهبان محل کالا، ذخیره آن و مسئول انتقال آن به قفسههای ویترین است. به طورکلی مسئول نظارت، نظم و ساماندهی یک مجموعه برعهده شخص انباردار خواهد بود.
مسئول انبار باید مانند یک دفتردار سوابق دقیق کلیه محصولات موجود در انبار را به خوبی به خاطر و همچنین در به روزرسانی و سوابق دقیق هر کالا اطلاع داشته باشد. انباردارها به دلیل اینکه مسئول مستقیم نظارت بر موجودی کالاها، سوابق دقیق محصول و محل ذخیره را برعهده دارند، همیشه با مدیریت مجموعه همکاری نزدیکی خواهند داشت.
حداقل سطح تحصیلات برای یک انبار دار در سطح ابتدایی، دیپلم است. با این حال داشتن تحصیلات بالاتر، مهارتهای خاص برای شغل انباری بسیار مهم و ضروری خواهد بود. حافظ انبار باید در ارائه خدمات عالی به مشتریان، شناسایی نیاز مجموعه و مهارتهای سازمانی، بسیار حرفهای عمل کند.
وظایف انباردار
مسئولیت انبار دار براساس سطح مرتبهی کاریش متفاوت خواهد بود. اما به طورکلی محوریت کار وی در فروشگاهها، انبار و سایر مکانهای ذخیره محصول شامل دریافت کالا، بستهبندی، علامتگذاری با کدهای شناسایی و ذخیره در قفسهها و بارگذاری مجدد محصولات خواهد بود که شامل موارد زیر است:
- محصولات بستهبندی شده را تحویل گیرد و مطمئن شود مقدار داخل آن درست است.
- با مقایسه فاکتور سفارش تمام محمولههای ورودی را دقیق چک کند
- بارگیری محصولات جدید
- علامتگذاری کالاها با کدهای شناسایی رایج در مجموعه، مانند کد قیمت، مشخصات، موجودی و…
- از واضح بودن برچسبها اطمینان حاصل کند.
- قفسههای خالی را با موجودی دوباره پر کند.
- سوابق فروش محصول را ثبت کند.
- سفارش محصولات تمام شده و بارگذاری مجدد آن
- بررسی قیمت کالا و ثبت آن
- جایگزین یا مرجوع کردن محصولات آسیب دیده
- چک کردن موجودی کالاهای فروشگاه و … با فروشندگان
- نگهداری دقیق از دفاتر و سندهای شرکت که شامل اقلام موجودی کالاها است
- محصولات را در قفسهها، نمایشگرها و مکانهای مخصوص طبق استانداردهای شرکت مرتب کند.
- اطمینان حاصل کند که تعداد موجودی کالا در شرایط عالی قرار دارد.
- با توجه به محدودیتهایی مانند دما، رطوبت، وزن، قیمت، ظرفیت و … کالاها را ذخیره سازی کند.
- شناسایی کالا براساس نیاز مشتری
- تغییر دکوراسیون فروشگاه براساس نیاز مشتری برای خرید بیشتر
- جایگزینی محصولات جدید با موجودی قدیمی
نکات مهمی که در انبارداری باید به آن توجه کنیم
بسیار مهم است که مسئول انبار علت کسری یا مفقودی محصولات را شناسایی و آن را با مدیریت در میان گذاشته و نسبت به تکمیل آن اقدام کند. بیشتر کارفرمایان کالاهای موردنیاز خود را با کامیون دریافت میکنند به همین خاطر بسیار مهم است که انبار دارها پس از رسیدن بار، آنها را تحویل و تخلیه کنند، که شامل امضای دریافت محموله، سازماندهی کالاها و باز کردن بستهبندی و نظارت بر کیفیت آنها خواهد بود.
بسیار مهم است که مسئول انبار برای حمل و بلند کردن محصولات سنگین از لیفتراک یا سایر ماشینآلات طراحی شده در این زمینه، استفاده کند و با آن محصولات را از یک مکان به مکان دیگر انتقال دهد. چیدمان قفسههای ذخیرهسازی محصولات، فراتر از کنار هم گذاشتن است، زیرا نگهبان انبار باید بسیار به چیدمان و ترتیب آن توجه کند.
امروزه با ورود تکنولوژی انبارها بیشتر مجهز به اتوماسیون اداری و تجهیزات رایانهای شدهاند. به همین خاطر انبار داران باید مهارت استفاده از فناوری را به خوبی بلد باشند. اکنون تبلتها برای پیگیری موجودی کالا مورد استفاده قرار میگیرند. نرم افزار انبارداری تعدادی پویا براساس برچسبهایی که روی محصول درج شده است به طور خودکار زمان و مکان انتقال آن را تشخیص داده و باعث میشود راندمان کاری انبار دارها افزایش یابد.
مهارتهای مورد نیاز برای انباردارها
همانطور که گفتیم حداقل سطح تحصیلات برای انبارداری و توزیع کالا دیپلم است، با این حال افراد تحصیلکرده در رشتههای مدیریت، حسابداری و کامپیوتر، میتوانند به خوبی مسئولیت انبار و توزیع کالا را برعهده بگیرند. علاوه بر مدرک تحصیلی، مسئول انبار باید از مهارتهای اجتماعی و توانایی فیزیکی بالایی نیز برخوردار باشد، که عبارتند از:
- توانایی بلند کردن کالا تا 20 کیلوگرم، زیرا بسیاری از کالاهای ذخیرهسازی دست و پاگیر و سنگین هستند.
- توانایی ایستادن به مدت طولانی و انجام فعالیت بدنی بالا
- از نظر جسمی قادر به انجام کارهای مورد نیاز مانند راه رفتن، بلند کردن، خم شدن و کار در یک محیط پر سرو صدا باشد
- آشنا به کامپیوتر، سیستمها و نرم افزارهای مدیریت انبار مانند Microsoft Excel
- مهارت تایپ، گزارش نویسی، نگهداری و بایگانی سوابق
- آشنا به اصول انباداری، سیستم اتوماسیون اداری و تجربه کار با وسایل و تجهیزات انبار
- تسلط بر سیستم حسابداری
- قدرت تصمیمگیری و توانایی حل سریع مشکلات و اولویتبندی کارهای روزمره براساس اهمیت آن
- داشتن گواهینامه
- مسئولیتپذیر و منظم
- دارای روحیه کار تیمی
تایم کاری انباردار ها
انباردار باید همیشه در دسترس باشد، آنها ساعت کار منظم نخواهند داشت، زیرا باید چیدمان و ذخیرهسازی کالاها را در یک شب تا صبح و قبل از ورود مشتری به پایان برساند. به همین خاطر بسیار مهم است فردی که میخواهد این وظیفه را برعهده بگیرد، انعطافپذیر باشد.
یک مسئول انبار میتواند در فروشگاه مواد غذایی، الکترونیکی، وسایل خانگی، کارخانهها، انبارهای بزرگ و … کار کنند. آنها معمولا مانند دیگر افراد شاغل از شنبه تا پنجشنبه فعالیت کاری خواهند داشت اما ممکن است بعضی از شبها، آخرهفته یا تعطیلات رسمی به دلیل رسیدن محمولههای بزرگ مجبور به اضافه کاری شوند.
سئوالات متداول
انباردار کیست؟
انباردار در تعریف کلی نگهبان محل کالا، ذخیره آن و مسئول انتقال آن به قفسههای ویترین است.
وظایف انباردار چیست؟
محوریت کار انباردار در فروشگاهها، انبار و سایر مکانهای ذخیره محصول شامل دریافت کالا، بستهبندی، علامتگذاری با کدهای شناسایی و ذخیره در قفسهها و بارگذاری مجدد محصولات خواهد بود.
[ad_2]